Miért tökéletes megoldás a Railjet München felé? Mutatjuk!

2020. december 20. 15:51 - arminvfabian

Amennyiben régióbeli vonatos utazásokról beszélünk, nem lehet szó nélkül elmenni az ÖBB (Osztrák Szövetségi Vasutak) által kínált szolgáltatások mellett. Idén júliusban a Budapest-München járatot próbáltuk ki, melyet jó szívvel tudunk javasolni

munchen_cikk_foto.jpg

Egy vonat akkor jó, ha gyors alternatíva?

Tekintsük példának a Budapest-Ljubljana közötti távolságot: a két főváros 463 kilométerre található egymástól, autóval pedig hozzávetőlegesen 5 óra alatt lehetséges megtenni az utat. Ezzel szemben a vonat 7 óra 40 percet tesz. München kapcsán viszont azt láthatjuk, hogy míg a Railjettel hozzávetőlegesen 7 órát utazunk a 650 kilométeres távon, addig autóval sem tudnánk ezt sokkal gyorsabban megoldani, míg a busz értelemszerűen jócskán több időt igényel. Persze a repülős utazás így is gyorsabb, de érdemes figyelembe venni, hogy a Railjet gyakorlatilag központból indul (Keleti Pályaudvar) és központba is érkezik (München Hauptbanhof). Sőt, napi 5 járat közül is választhatunk - reggel, délben, délután egyaránt nekivághatunk az útnak -,

miközben a retúrjegy ára biztosított helyjeggyel kedvezményesen 58 euróba (20.500 forint) kerül (a MAV oldaláról vásárolva).

Tisztaság és kényelem

A Railjet másodosztályú kocsijai sokkal többet nyújtanak, mint ahogy azt Közép-Európa átlagos járatain megszokhatjuk: a kocsik modernek, megfelelően felszereltek, meglehetősen tiszták, ahogy a lehetőségekhez mérten kényelmesek is. Külön kiemelném az ingyenes Wi-Fi szolgáltatást: számtalan alkalommal utaztunk Budapest és München között, és bár több esetben lassú volt a hálózat, általánosságban véve egyszerű böngészésre tökéletesen megfelelő az ÖBB által kínált rendszer. Érdekes amúgy, hogy míg Ausztria területén legtöbbször rendkívül gyors az internetkapcsolat, addig Magyarországon, illetve Németországban jelentősen lassabb.

Az utazás során az ÖBB utazási magazinja is olvasható, továbbá snackeket és italokat is felszolgálnak, ám a járványhelyzet miatt a magazinok többsége, illetve a kocsiban történő felszolgálás is hiányzik.

Étkezőkocsik!

Az étkezőkocsik üde színfoltot jelentenek egy vonatos utazás során. Nincs is annál kellemesebb érzés, mint egy gulyást, esetleg egy finom sört elfogyasztani az ÖBB vonatán. Az étkezőkocsik stílusosan vannak berendezve, a másodosztályhoz képest jelentősen nagyobb ablakokon tudjuk csodálni a tájat, az ételekért és italokért pedig készpénzzel és kártyával is tudunk fizetni.

Azt azonban érdemes megemlíteni, hogy a termékek – legalábbis a hazai elvárásokhoz viszonyítva – kissé drágának nevezhetők: egy Gösser sör ára ugyanis 3.60 euró (1380 forint), az Almdudler szintén 1000 forintnál drágább (3 euró), míg egy főételért körülbelül 3000-3500 forintot kell fizetnünk.

IMG_20200706_181756

Összességében a Railjet megfizethető áron, gyorsan és minőségi szolgáltatást nyújtva juttatja el a Münchenbe utazni vágyókat Budapestről. De hogy miért épp München? Erről a következő epizódban számolunk be, reméljük azon az utazáson is velünk tartotok!

Nagyon köszönjük, ha ide kattintva Facebook oldalunkat is követed!

Szólj hozzá!
Címkék: Külföld

A bejegyzés trackback címe:

https://our-voyage.blog.hu/api/trackback/id/tr2416352006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása