Végre minőségi ebédmenü a belvárosban?

2020. december 20. 15:51 - arminvfabian

Augusztus utolsó napján nyílt a Palotanegyedben található Bródy Sándor utcában a Boomerang Bisztro, mely többek között heti menüvel is csalogatja a fogyasztani vágyókat. Kipróbáltuk!

boomerang_etel.jpg

Először is tisztázzuk: a cím félrevezető, hisz a belvárosban – különösen a Mikszáth Kálmán tér, illetve a Kálvin tér környékén – számos helyen ehetünk jókat, ám talán továbbra is gond, hogy a hétköznapi gyors ebédünk kevésbé minőségi, egészségtelen, sok esetben pedig drága helyeken kerül elfogyasztásra. 

Gyakorlatilag ezen szeretne változtatni a Boomerang Bisztro is, mely bár megfizethető áron, de magasabb kategóriás ételeket kíván nyújtani a vendégeknek. A törekvés az első heti menüt látva is érzékelhető, hisz a két leves közül az egyik egy erdei gyümölcsleves volt túrógömbökkel, míg a főételek között elérhető volt a csirkemell rolád, ahogy a sous vide tarja, illetve az erdei gombás tagliatelle is. De kezdjük is a szokásos értékelést!

 

Fotó: Boomerang Bisztró

 Hangulat, kiszolgálás

A kiszolgálás rendkívül profi és kedves volt, ami – sajnálatos módon – sok esetben korántsem alap a heti menüt kínáló budapesti éttermek esetében. A helyszín értelemszerűen újszerű, a berendezés pedig a célnak megfelelő, bár talán nem nevezhető őrülten különlegesnek. Az ebédmenüt a pultnál lehetséges megrendelni, míg az ételeket sorszám alapján szintén ott lehet átvenni. Az egyetlen negatívum (amire valójában más hívta fel az én figyelmemet is) a fehér tálcák használata:  az ilyesfajta tálcák minimálisan visszazökkentik a fogyasztót az „olcsó büfék” világába, így egy kis kreativitás nem árthat ezen a téren. 4.5/5

Ételek

Már a tálaláson is megfigyelhető a különbözőségre való törekvés, ami az ízekben is észrevehető. Mi a gyümölcslevest, illetve az erdei gombás tagliatellét, továbbá a csirkemell roládot kóstoltuk meg. A hideg erdei gyümölcsleves sikerét a savanykás íz adta, melyet az olvadó túrógömbök harmonizáltak. A leves épp emiatt nem volt édes, hanem egy frissítő fogásként eltalálta a megfelelő egyensúlyt. Az erdei gombás tészta nagy kedvenc lett, elsősorban a szósz állaga és íze miatt. Húsevőként az volt a félelmem, hogy valami hiányérzetem lesz evés közben, de a fogás egyáltalán nem volt unalmas, sőt, meghaladta a várakozásaimat. A csirkemell rolád sem bizonyult egy rossz választásnak, ám véleményem szerint túl gazdag volt a fűszerezés, igazi ízkavalkádt alakult ki, a bors domináló íze miatt pedig nehezebbnek bizonyult kiélvezni a csirkét. 4.5/5!

Ár-érték  

A 11:30 és 16:00 között elérhető hétköznapi menü 2 fogás esetén 1590, míg 3 fogás esetén 1790 forintba kerül. A hagyományos vasárnapi érzés megtapasztalása érdekében a Boomerang hétvégi menüvel is készül, melyből nem hiányozhat a klasszikus tyúkhúsleves-bécsiszelet páros. Ennek ára minimálisan magasabb (2 fogás esetén 2290, 3 fogás esetén 2590 forint), ám továbbra is bőven a megfizethető kategórián belül marad. Különösen jutányos áron érhetőek el a reggelik (az angol reggeli 1190 forint, minden más opció 1000 forint alatti), de nem lesz hiányérzetük a hagyományos, á la carte étlapra vágyakozóknak sem. A teljes menü ide kattintva érhető el.

Összességében a Boomerang Bisztró teljesíti elsődleges célját, ugyanis egy megfelelő alternatívát kínál az ebédmenüre vágyóknak. Mi nem csalódtunk, szerintünk egy próbát, meg persze minden bizonnyal többet is megér!

További hasonló tartalmakért kövessétek az útON Facebook oldalát!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://our-voyage.blog.hu/api/trackback/id/tr4716352042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása